Är peppar växter giftigt för hundar?

April 15

Är peppar växter giftigt för hundar?


Det finns ett antal växter som är giftiga för hundar när intas, inklusive inte bara vilda växter utan också krukväxter, blommande växter och träd. Pepper växter som är giftiga för hundar kan skada din hund om någon del av anläggningen intas. I avsnittet Resurser i den här artikeln hittar du mer information om de växter som kan vara skadliga för hundar, inklusive många som är dödliga.

Prydnads Pepper Växter

Den prydnads peppar är också känd som Natal Cherry, Jerusalem Cherry eller vinter Cherry och innehåller ett giftigt ämne som kallas solanin. Solanin är giftigt, inte bara för hundar, men även katter och hästar. De kliniska tecknen på solanin toxicitet inkluderar sår i hundens mag-tarmkanalen, mag-tarmstörningar, depression, kramper, andningsdepression och chock.

Pepper Trees

Både Kalifornien peppar trädet och brasilianska pepparträd är kapabla att orsaka dermatit i att fysisk kontakt med anläggningen kan orsaka hudirritation eller hudutslag på en hund. Den brasilianska peppar träd kan också orsaka mindre toxicitet vid förtäring. Detta innebär att även om det inte kan leda till döden, kan den orsaka diarré och kräkningar hos en hund.

Giftiga blommande växter

Många blommande växter är faktiskt kan skada hundar och andra djur. Några exempel på blommande växter som är giftiga för hundar inkluderar cyklamen, kalanchoe, hortensia och julstjärnan. Många liljor är giftigt för hundar och andra djur, inklusive asiatiska, påsk, japanska Show, Rubrum, Stargazer och Wood lilja sorter.

Giftiga Träd

Även om det är mindre vanligt att träd att vara giftigt för hundar, det finns några trädarter som måste undvikas. Dessa giftiga träd inkluderar avokado, Chinaberry, buddhistiska Pine, Idegran, Lacy, Macadamiamutter, Queensland Mutter och Madagaskar draken trädslag.

Giftiga Krukväxter

Det finns många krukväxter som kan tyckas vara ofarliga, men är faktiskt dödligt vid förtäring av en hund eller katt. Några exempel på krukväxter som är giftigt för hundar inkluderar majsplanta, Fredskalla, Dracaena växter, kinesiska evergreen, Cutleaf philodendron eller ceriman, amaryllis, daglilja, påsklilja, hyacint och tulpan.


Relaterade artiklar