Hur man håller en Kosher kost

September 29

Hur man håller en Kosher kost


Den Kosher dieten är djupt rotad i den judiska traditionen, och som sådan har många anhängare över hela världen. Medan många människor som inte "hålla Kosher" vet de grundläggande livsmedel som är förbjudna att konsumera (fläsk, skaldjur, etc.), hålla sig till en Kosher kost är mycket mer komplicerat. Om du är intresserad av att lära mer om hur man håller en strikt Kosher kost, finns det några bitar av information som du måste hålla i minnet.

Instruktioner

• Undvik icke-kosher djur och fåglar. För att räknas som kosher, måste ett djur vara en idisslare (CUD-chewer) med partåiga hovar (tror nöt och lamm). Kosher höns inte uttryckligen nämns i Toran, snarare de 24 typer av förbjudna höns listas. Kyckling, ankor och gäss anses kosher. Endast havsvarelser med fenor och fjäll är Kosher, varelser som bläckfisk och ostron är förbjudna.

• Leta efter en Kosher logotyp / certifiering på alla förpackade livsmedel. En visuell referens av de vanligaste logotyper på Kosher-certifierade produkter kan ses i avsnittet Resurser nedan.

• Gå inte för vissa kombinationer av livsmedel. Livsmedel som kombinerar mejeri och kött (eller mejeriprodukter och fjäderfä) är förbjudet, vilket skulle omfatta livsmedel som kärnmjölk-slagna stekt kyckling eller biffar tillagas i smör.

• Begränsa dig till vin som har producerats och hanteras av sabbats observant judar.

• Avstå från att äta frukt från ny tillväxt. Bara frukt från träd / buskar som är äldre än tre år kan konsumeras.

• Överväg shopping på Kosher enbart butiker. Med alla objekt i butiken certifierats som Kosher, kommer du att kunna handla med tillförsikt, och du kommer inte att ständigt vara checkar etiketter som du skulle göra om du gick shopping i en typisk stormarknad.


Relaterade artiklar