Hur man lägger vikt på en häst Snabb

October 12



Om en häst förlorar vikt snabbt på grund av sjukdom eller andra orsaker, kan det vara viktigt att få det tillbaka till vikt i en hast. En undervikt hästen är inte sannolikt att vara mycket frisk, så att veta hur man ska göda upp en häst vid behov är en viktig del av den kunskap som krävs av någon hästägare. Det är viktigt att hästar bo någorlunda aktiv när du ökar sin vikt så att de håller sig starka och friska medan de ökar i storlek.

Instruktioner

• Har din häst utreds grundligt av din veterinär. Det är alltid viktigt att ha en veterinär titta på din häst innan du ökar sin vikt genom foder, eftersom dess låga vikt kan bero på ett medicinskt tillstånd. Veterinären kommer att leta efter tillstånd, inklusive gastrointestinala och tandproblem. Du måste hålla jämna steg med ett bra avmaskning program också, för om maskar inträffar, kan de hindra hästen från att behålla en lämplig kroppsvikt.

• Ge en undervikt häst ett utfodringsområde som är skild från de andra hästarna som du håller. Hästar tävlar ofta för mat, och om en yngre, starkare eller mer aggressiv häst vill ha mat, kan det vara svårt för en potentiellt svagare och undervikt häst att få aktien att den behöver.

• Lägg fett till hästens diet. Majsolja används ofta för att komplettera en hästs diet när viktökning önskas. När du komplettera en häst kost med olja, introducera det gradvis. Börjar med en stor dos kan göra hästen sjuka. Börja med så lite som 1/4 kopp, och sedan öka dosen gradvis ungefär en gång i veckan. Så lite som 1/4 cup två gånger om dagen kan vara till hjälp för viktökning. Den högsta föreslagna dosen är 2 koppar per dag, i enlighet med den Shadowood webbplats.

• Kontrollera att du matar hästen foder av hög kvalitet. En av de vanligaste orsakerna till en häst banta matas låg kvalitet hö eller inte hitta tillräckligt hög kvalitet foder i hagen. Om så är fallet, måste du komplettera fodret med en bättre kvalitet hö, flytta hästen till ett bättre bete eller komplettera kosten med ytterligare korn eller foder, såsom alfalfa.


Relaterade artiklar