Typer av fraktur spjälor för Equines

January 12

Typer av fraktur spjälor för Equines


En stor ben fraktur är en av de mest allvarliga skador en häst kan drabbas. Så sent som 2007, en fotledsfraktur och efterföljande komplikationer dödade Barbaro, vinnare av det årets Kentucky Derby. Även små frakturer, såsom skador på vestigial tå ben i en hästens underben, orsakar smärta, svullnad och hälta och lämna fläckar kallas spjälor. Framgångsrikt behandla benfrakturer hos hästar kräver expert veterinärvård.

Första hjälpen

Målet med första hjälpen för en häst med ett brutet ben är stabilisering med skenor. Detta minskar smärta genom att hålla benfragmenten från rörliga och skadar vävnader, och minskar djurets ångest genom att låta den styra splinted benet och använda den för balans. För att vara effektiv måste flisan immobilisera lederna ovan och nedan frakturen.

Robert Jones Bandage

Robert Jones bandage består av flera skikt av mjuk stoppning som stöds av styva material såsom trä stavarna eller PVC-rör. Veterinärer sätta stoppning närmast huden, följt av en skena på sidan av benet och en på fram- eller baksida för att stoppa lederna böjer, då mer utfyllnad. Veterinärer upprepa dessa lager tills de säkra stöd.

Leg-Saver Splint

Leg-sparare spjälor är aluminium skenor fodrade med skum som en veterinär ger vanligtvis. Veterinären kan använda sådana spjälor ensam eller använda dem under en glasfiber rösterna. Den nedre delen av skenan är en hov mottagare och skenan kan gå så högt på benet efter behov, upp till axeln. De fäst med neopren remmar och nedläggningar krok och ögla. Leg-sparare spjälor är tillgängliga för främre eller bakre benet och i storlekar och utföranden för att passa olika raser av häst.

Förebyggande

Ett sätt att minska risken för frakturer är genom att använda häst stövlar lämpliga till hästens aktivitet. Korrekt monterad och tillämpad stövlar fungerar som spjälor för att skydda hästens ben från stammen. Häst stövlar stöder hästens muskler och senor och förhindra oavsiktliga skador, till exempel, hästen slår sina ben mot hinder, eller slå sina egna framben med dess bakre.


Relaterade artiklar