Hur man använder en RS232-kabel Konfigurera en satellitmottagare

January 30

Hur man använder en RS232-kabel Konfigurera en satellitmottagare


Firmware är verktyget programvara som styr elektronikkomponenter, som satellitmottagare, MP3-spelare och mobiltelefoner. Firmwareuppdateringar är särskilt viktiga med Free-to-Air satellitmottagare. Och om du råkar använda en äldre FTA satellitmottagare, kan du stöter på några problem med att hitta satelliter eller under installation kanaler, eller du kan bara uppleva några navigations buggar. Men med hjälp av en RS232-kabel, kan du läsa den senaste firmware-uppdateringen för din FTA satellitmottagare från din dator.

Instruktioner

• Anslut en USB-till-RS232 seriell kabel mellan serieporten på baksidan av din satellitmottagare och en USB-port på datorn.

• Vänd på strömbrytaren på baksidan av din mottagare och lämna mottagaren i standby-läge - bara att trycka på strömbrytaren på framsidan om det kommer att sätta din mottagare i viloläge.

• Ladda ner den senaste versionen av mottagarens firmware, tillsammans med mottagarens serie uppladdning programvara --you kan hitta både på satellitmottagaren tillverkarens supportsida på nätet.

• Montera serie uppladdaren. Importera uppdateringen i uppladdaren verktyget - klicka på verktyget för "Load", "Importera" eller "File" för att hitta uppdateringen.

• Ange vilken USB-port USB-till-RS232-kabeln är ansluten till datorn - som "USB1" eller "USB2," till exempel.

• Välj "Ladda" eller "Update" i uppladdaren verktyg för att skicka uppdateringen till din mottagare.


Relaterade artiklar