Kostnadsskillnaden mellan Förglasat & Kakel

October 15

Kostnadsskillnaden mellan Förglasat & Kakel


Byggare använder keramiska plattor på byggprojekt som anger en golvyta som är hållbara och långvariga. Keramiska plattor motstå nötning, och de kommer inte att skära, riva eller urholka. De anses vara den mest hållbara alternativet för golv. Förglasat plattor är en typ av keramiska plattor som är mer homogena med en glasliknande fasaden. Fajansplattor, till skillnad från vanliga keramiska plattor, är färg permanent och har en konsekvent komposition hela. Av dessa skäl, fajansplattor erbjuda bredare program.

Tillverkningsprocessen

Tillverkningsprocessen för fajansplattor är lite annorlunda än processen för vanliga keramiska plattor. Medan vanliga keramiska plattor är en blandning av lera och vatten, fajansplattor gjorda av lera blandad med kvarts och fältspat innan brändes i en ugn. Den kvarts och fältspat smälter under bränningsprocessen, vilket skapar ett glas inne i kakel. Detta glas ger fajansplattor en starkare komposition som motstår absorption. Som sådan, är tillverkningsprocessen dyrare med de ytterligare element, men endast av några dollar per kakel.

Konsumentpriserna Skillnader

Kostnaden för regelbundna keramiska plattor faller med ett brett intervall, vanligen kostar någonstans mellan 5 £ och £ 13 per kakel och med 2011. Kostnaden är beroende på storleken av brickan och den typ av keramiska plattor som väljs. Tillverkningsprocessen kan diktera prisläge, samt återförsäljarens köpvanor. En populär kakel kommer brukar kosta mindre eftersom en tillverkare kan producera mer av dessa brickor i en körning, minska sina kostnader. På samma sätt, desto större order en återförsäljare platser, desto större hans prisskillnad. Ofta är sådana besparingar avspeglas i konsumentpriser. Fajansplattor är känsliga för de exakta mekanismerna samma prissättning, men de tillverkas med ytterligare material som gör tillverkningsprocessen dyrare. Denna kostnad vidare till konsumenterna och uppgår till ett par extra dollar per kakel i genomsnitt, beroende på tillverkare och återförsäljare.

Installationskostnader

Installationsprocessen för fajansplattor kommer att kosta lite mer än vanliga keramiska plattor. Även installation av keramiska plattor är exakt densamma som med keramiska plattor, fajansplattor kräver ett starkare klister. Dessa lim kommer att lägga ett par dollar per kakel till material och arbetskostnader i installationsprocessen.

Förglasat Tile Tillämpningar

För inomhus kakel, både keramiskt och keramiska plattor gör bara bra, med fukt sällan ett stort problem. Utomhus är dock en annan historia. Regelbundna keramiska plattor är olämpliga utomhus på grund av tendensen att absorbera vatten, som kan frysa på vintern och kan gå sönder eller sprickor i keramiken. Fajansplattor lösa detta problem, eftersom de inte är lika absorberande. Detta innebär att de är nästan frostsäkra och på lång sikt kommer att spara dig en bunt i ersättningskostnader över om keramiska plattor utomhus.


Relaterade artiklar