Så här hittar du transmissionsolja mätstickan på en Audi A6

September 9

Så här hittar du transmissionsolja mätstickan på en Audi A6


Kontroll av vätskor i din Audi A6 är en viktig underhållsrutiner förebyggande som bör göras regelbundet. Tyvärr, Audi AG motorn innehåller en förseglad sändningsenhet. Detta innebär att det inte finns någon traditionell mätsticka för överföring, men det är möjligt att komma åt, lägga till eller ändra vätskan. Tillvägagångssättet är lite mer på djupet än normala transmissionsolja förändringar. Audi anger att transmissionsolja ska pågå livslängden på din motor, men med tiden sändningen kan bära ner och det kan vara lämpligt att ändra vätskan.

Instruktioner

• Stäng av motorn och låt den gå på tomgång i fem till tio minuter så att vätskorna att cirkulera genom motorn. Se till att Audi är på plan mark och växelspak är i parken. Det bästa området att göra denna kontroll är att ha bilen över en bil underhålls grop.

• Placera dig under Audi och hitta överförings pan, som ser ut som en svart rektangel panna med en avtappningsplugg i mitten.

• Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt vätskan rinna in i en långpannan. Detta är det enda sättet du kommer att kunna komma åt och ta bort transmissionsolja. Du kan fortsätta att ta bort pannan, dränera eventuellt kvarvarande vätska, ta bort och ändra transmissionsolja filter, sätta en ny packning på pannan och satte pannan tillbaka tillsammans.

• Stäng av motorn och låt den gå på tomgång i fem till tio minuter så att vätskorna att cirkulera genom motorn. Se till att Audi är på plan mark och växelspak är i parken.

• Placera dig under Audi och hitta överförings pan, som ser ut som en svart rektangel panna med en avtappningsplugg i mitten.

• Ta bort transmissions pluggen som sitter på sidan av överföringen pan genom att vrida den med handen tills den släpper.

• Fyll transmission med ny vätska med en särskild hög effekt pump som levereras med vätskesatsen tills den tar slut sidan.

• Sätt på locket för hand.


Relaterade artiklar