Hur att reparera en murad skorsten

August 1

Hur att reparera en murad skorsten


En murad skorsten kan besparas en mycket dyr nedkoppling och bygga med en årlig inspektion och mindre reparationer. Tuck pekar murbruk hål och sprickor och ersätta försämrade tegel kommer att skapa en bra struktur som är korrekt tätad mot elementen och kunna stå i årtionden.

Instruktioner

• Ta ut försämrats tegel med en hammare och mejsel. Först skär in i bruk runt tegelstenarna som skall avlägsnas. Hammer små bitar av tegel löst tills den slutligen kan pried ut eller helt skära ut. Också använda hammare och mejsel på murbruk för att öppna sprickor och fogar som har krympt och dras bort från tegelstenarna.

• Mät i en hink en 1 till 2 blandning av typ N murare cement till sand. Häll ingredienserna i en mortel låda eller en skottkärra och torrblandad med en hacka. Tillsätt vatten och blanda tills bruket är så smidig som lera, men styv nog att stanna på en murslev. För färgade mortel, tillsätt färg pulver till den torra blandningen. När satsen är klar, applicera ett prov med en tuck pekar verktyget på en undanskymd plats på en vägg. Vänta tills provet torka, och lägga till färg pulver till det våta murbruket tills en matchning har uppnåtts. En påse med färdigblandad typ N murbruk kräver bara vatten är också lämplig för detta projekt.

• Smör sidor och botten av öppningarna i skorstenen med en murslev och kasta murbruk på toppen av ersättnings tegel. Sätt i springan och trycker på en nivå eller en liten 2-av-4 träbit mot kursen för att bekräfta att tegel är i jämnhöjd med de omkring den.

• Heap murbruk på mortel stiger ombord, men inte för mycket så att din styrelse känns lätt i handen. Om du är högerhänt, hålla styrelsen strax under den horisontella murbruk gemensamt med vänster hand. Den pekar Verktyget ska vara samma bredd som murbruk gemensamt. Med verktyget i höger hand, dra en linje av murbruk med mot kanten av styrelsen. Tryck murbruket på leden med verktygets framsida bladet och skjut verktyget från höger till vänster längs murbruk gemensamma ungefär en halv tegel längd eller så. Flytta en annan halv tegel längd till vänster och upprepa.

• Skjut verktyget igen med varje slag över murbruk du tidigare tillämpade och jämna leden. För vertikala fogar, tippa mortel stiger ombord cirka 45 grader mot dig och håll nära leden. Lyft mortel med spetsen på verktyget och tillämpas genom att förflytta verktygsspetsen från topp till botten av fogen. Låt murbruket några minuter att stelna, slå bort överskottet med verktyget och sedan pensel.

• Kontrollera leran liner inuti skorstenen, om sådan finns, med en ficklampa eller genom att nå ned med en behandskade hand för att känna om det finns några luckor eller saknade murbruk mellan topp rökkanalen och sektionen nedanför den. Överträdelser inne i skorstenen gör det möjligt gas- och fukt ansträngande från ugnen eller pannan ta ut sin rätt på en skorsten förutom vädret. Täta hål med eldfast cement. Denna lera cement finns på materiella varven i färdiga att använda badkar. Jämna ut eldfast cement på leden med en murslev eller en handske.


Relaterade artiklar